A Tatabányai Városi Bíróság vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte M. Rolandot, aki az alapos gyanú szerint szerdán Táton bozótvágó késsel és kalapáccsal megölte anyját és nagyanyját, majd több napig Budapesten bolyongott - tájékoztatta az MTI-t a Tatabányai Törvényszék szóvivője. Széplaki László elmondta, a bíró a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el az elkövető előzetes letartóztatását. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, de vallomást nem tett.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogy M. Roland sikertelen érettségi vizsgája miatt szóváltásba keveredett anyjával és nagyanyjáva l, majd a szobájában lévő bozótvágó késsel többször megsebesítette az áldozatokat, később egy kalapáccsal több csapást mért rájuk. Kodaj László alezredes elmondta, a helyszínelők 12-15 metszett és zúzott sérülést találtak az áldozatokon, és a lakásban előkerült az elkövető véres ruhája.

M. Roland a gyilkosság után átöltözött, és Budapestre utazott, szerda délutántól péntek reggeli elfogásáig nem aludt, az időt bevásárlóközpontokban és mozikban töltötte. Elmondása szerint úgy érezte, hogy álmodik, és csak akkor tudatosult benne a valóság, amikor az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre elfogta. Az ügyben kábítószer nem játszott szerepet - tette hozzá az osztályvezető.

Az elkövetőt rokonai szerették, minden szobában ott volt a fényképe. Az érettségije azért nem sikerült, mert nem ment el a vizsgára, ezt követően az anyja 80 ezer forintot adott neki, hogy Esztergomban iratkozzon be egy nyelvtanfolyamra. Hazaérkezve azon vesztek össze, hogy a fiú a beiratkozást sem intézte el, illetve anyja a sikertelen érettségit is a szemére vetette. M. Roland szülei elváltak, a bozótvágó kést korábban apjától kapta, mert vonzódott a fegyverekhez. Gyakran járt terepmintás ruhában, és két festékpatronos fegyvere is volt, amelyekkel a barátaival harci jeleneteket játszottak el.