Előzetes letartóztatásba helyezték a dunaegyházi gázolót

MTI
2012.10.30. 16:57 Módosítva: 2012.10.30. 16:58

Előzetes letartóztatásba került az a 28 éves dunaegyházi férfi, aki vasárnap ittas állapotban elgázolt négy embert, akik közül hárman meghaltak - közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.

Sárközy Szabolcs a kedden meghozott döntésről elmondta: a Kecskeméti Városi Bíróság nyomozási bírója a szökés és az elrejtőzés veszélyével indokolta az egyelőre 30 napra szóló fogva tartás elrendelését. A nyomozási bíró döntését az ügyész, a terhelt és az őt képviselő védő is elfogadta - tette hozzá a szóvivő.  A 28 éves, arcát eltakaró férfit három rendőr kísérte a nyomozási bíró elé, aki közel fél órás tárgyalás után hozta meg döntését.

Az elkövető vasárnap hajnalban Dunaegyházán ittas állapotban vezette autóját, és négy férfit, közöttük testvérét gázolta el.A baleset után a helyszínen ketten meghaltak, két férfit - az egyik a gázoló testvére volt - súlyos sérülésekkel vittek kórházba. Az egyik súlyosan sérült, 19 éves férfi hétfőn hajnalban meghalt. Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház szóvivője kedden az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a baleset negyedik sérültjének a lába tört el, és kedden délelőtt elhagyhatta a kórházat. Az MTI információi szerint ő a gázoló férfi testvére.