A nevelőapa tudja, mi történhetett az eltűnt kisfiúval

2012.11.03. 10:23

Még mindig nagy erőkkel keresi a rendőrség, az október 30-án eltűnt Szita Bencét. Mint az megírtuk, a kisfiú a kaposvári Tesco játszóteréről tűnt el. A gyereket tegnap több száz önkéntes kereste, a közeli Deseda-tavat búvárokkal fésülték át.

A Népszabadság megszólaltatta a nevelőapát, Gyöngyi Sándort, aki vázolta a nap történéseit. A kisfiú Gyöngyivel töltötte a napot Mernyén, onnan indult nevelőapja barátnőjéhez látogatóba, Kaposvárra. A lapnak nyilatkozó Gyöngyi szerint valami kegyetlen történt a kisfiúval. "Pár nap múlva minden kiderül. Azt hiszem, én már tudom. De többet tényleg ne kérdezzen!" - válaszolta arra a kérdésre, hogy mi történhetett.

A Blikk viszont arról ír, hogy újra kihallgatták a kisfiú nevelőapjának barátnőjét, P.Erikát. Az újságnak a nő édesanyja nyilatkozott.

"Erika sajátjaként szerette Bencust, mindig a kedvében akart járni, így volt ez hétfőn is. A kisfiú kérte a lányomat, hogy menjenek be a Kapos Plázába, aztán elkocsiztak a tóhoz, mert Bencus szerette volna felmérni a telepet, hol horgászik jövő nyáron. Mielőtt hazajöttek volna, a kisfiú megkérte Erikát, hadd ugorjon be a hipermarketbe. Erika azonban nem szállt ki autójából, megvárta, amíg a kiskamasz berohan a boltba, majd amikor visszafelé jövet négy sötét alak kíséretében tűnt fel, a nő szerint csak ennyit mondott: – Erika, várj, ne aggódj, mindjárt jövök, majd eltűnt a játszótér irányába. Erika állítja: mire bezárta a kocsit, és utolérte volna Bencét, mindannyiukat elnyelte a föld."

A lap szerint viszont a hipermarket falain elhelyezett térfigyelő kamerák nem rögzítettek képet a gyerekről, pedig látniuk kellett volna.


Nagyobb térképre váltás