Előzetesben a felsőmocsoládi kisfiú feltételezett gyilkosai

MTI
2012.11.04. 15:45 Módosítva: 2012.11.04. 16:49

A Kaposvári Törvényszék vasárnap elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását - közölte Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. A hétfőn Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombaton reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőr-főkapitány a szombat délután tartott sajtótájékoztatón elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett. A rendőrség a gyermek eltűnését bejelentő 47 éves nőt - a fiú nevelőapjának élettársát -, egy 57 éves és egy 41 éves hajléktalant gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével.

Nem hivatalos sajtóértesülések szerint a fegyházbüntetésből október elején szabadult 57 éves B. Józsefet gyanúsítják a kisfiú megölésével, a sírt megásó - más bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló - 41 éves K. Józsefet pedig bűnsegédlettel. P. Erikát felbujtással gyanúsítják.  

A Kapos.hu információja szerint a nő 200 ezer forintot ígért az elkövetőknek. A portálon vasárnap megjelent hír szerint a két férfi azt állítja, hogy a nő ölte meg a gyermeket, őket csak arra kérte, hogy a gyilkosság után tüntessék el, a nő azonban ezt tagadja.

A kisfiú holttestének megtalálásáról szóló hírek hallatán szombaton este több százan gyűltek össze és gyújtottak gyertyákat és mécseseket a kaposvári Tesco áruház mögötti játszótéren, ahonnan a bejelentés szerint a gyermek eltűnt. A helyi portálokon megjelent, folyamatosan frissülő hírekre nagyon sokan reagáltak. A Sonline.hu 100-nál is többen fejezték ki együttérzésüket, elítélően nyilatkoztak a gyilkosság gyanúsítottjairól, és sokan  halálbüntetést követetek számukra.