Sokkolóval bírtak távozásra egy nőt a massachusetts-i Newton plázájában, amiért túl sok iPhone-t akart vásárolni – írja a WCVB.com. Xiaojie Li családjával tért be a helyi bevásárlóközpontba, ahol pár új iPhone-ba szeretett volna beruházni. Szándékát viszont a bolt vezetősége meghiúsította, miután közölték vele, hogy egyszerre csak két készüléket vehet. Mikor Li észrevette, hogy mások kettőnél több iPhone-nal is simán kisétálhatnak a boltból, az esetet videóra vette, mire az üzlet vezetője megkérte, hogy azonnal távozzon.

A Taser-sokkolós történetre két nappal később került sor, amikor Li ismét betért az üzletbe, hogy átvegye az interneten rendelt készülékeit. Ekkor már a személyzet szólította távozásra a nőt, aki ellen távoltartási határozatot is kért az üzlet, valószínűleg a korábbi fotózós eset miatt. Az üzlet ugyanis a rendőrséget is értesítette, mivel állításuk szerint a nő felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt.

A rendőrök állítólag negyed óráig küzdöttek a gyenge angoltudású nővel, aki nem hagyta, hogy őriztbe vegyék. Miután megunták a macska-egér játékot, a földre lökték, kezeit hátraszorították, és bevetették a sokkolót. Az áldozat fia, Jiao Jay szerint viszont teljesen más történt. „Anyukám azt se tudta, mi folyik körülötte, egy szót sem értett az egészből. Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy elvették a mobilját és a táskáját is, majd szó nélkül a földre lökték.” A rendőrségi beavatkozást egyébként egy videó is megörökítette, amelyen jól látható és hallható a sokkoló és Li sikolyainak hangja is.

A nő vőlegénye elmondta, menyasszonyát nagyon felzaklatták a történtek, és továbbra sem érti,  miért volt szükség ilyen brutális közbeavatkozásra. A nashuai rendőrség szerint viszont a sokkoló alkalmazása igenis engedélyezett, ha a gyanúsított a szóbeli utasításokat figyelmen kívül hagyja, valamint ha a rendőrök passzív, támadó vagy védekező ellenállással szembesülnek. Lit engedély nélküli behatolás és hatósági intézkedéssel szembeni ellenállás gyanújával vették őrizetbe, az ügyet januárban tárgyalják.