Ilyen kegyetlenül ritkán bánnak el állattal, mint ahogy azzal a kutyával, amit egy Pest megyei bevásárlóközpont előtt találtak az állatvédők. A Gyömrői Kutyamentsvár Állatotthon Alapítvány Facebook-oldalára feltöltött képek alapján úgy tűnik, Budapest délkeleti elővárosának egyik áruháza előtt hagyta ott valaki a fekete nejlonzsákba csomagolt zöldségesládát, amibe egy megölt, megkínzott, megnyúzott, megcsonkított kutya tetemét rakta bele.

Herczig Józsefet, a Szomorú Szív Állatmenhely vezetője a Velvetnek elmondta, mivel a rendőrség nyomoz az ügyben, sok mindent nem mondhat a hatóság kérése miatt, de annyi kiderült, a kutyát "valószínűleg lelőtték". A képeken is látszik, hogy az állatnak levágták a farkát, teljesen megnyúzták, szinte "konyakész állapotba" került. Őket az áruház hívta ki, a feljelentést is az állatmenhelyesek tették meg, ők készítették el az állatorvosi jegyzőkönyvet is. Herczig szerint "elég hosszadalmas folyamat, amíg meglesz az elkövető", de reménykednek, hogy a térfigyelő kamerák rögzítették a kínzót. Ha megtalálják az elkövetőt, az állatvédelmi törvény szerint akár szabadságvesztésre is ítélhetik, mint azt a férfit, aki ír szetterét kidobta lakása ablakán, és ezért 5 hónapnyi letöltendő börtönt kapott.

Herczig József kérdésünkre elmondta, a környéken sajnos sok ilyen kínzásos eset van, de nem lehet egy sorozatba beilleszteni a mostani cselekményt, nem egy sorozatgyilkosról van szó. "Hiába vannak Magyarországon állatvédelmi törvények" – fakadt ki a menhely vezetője, aki szerint ha valaki képes ilyet tenni egy állattal, az a társadalomra is veszélyes.