Ha igaz, amit a karcagi halálos balesetet okozó 24 éves moldáv állampolgár mond, nem elalvása, hanem a GPS kezelése okozta a január 6-i balesetet a 4-es főúton – írja a Blikk. A vétkes terepjáró vezetője, a 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett V. Michail a lap szerint elismerte felelősségét. Elmondása szerint feleségével hazafelé igyekeztek Moldovába, megünnepelni az ortodox karácsonyt.

Útközben az autóba szerelt GPS navigációs rendszert nyomogatta, nem figyelt oda az útra, áthaladt a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött G. László Opeljével. A baleset következtében az Opelben utazó öt ember életét vesztette (egy hathónapos csecsemű is elhunyt). Az áldozatok erdélyiek, Csíkszentgyörgyről származtak, és már tervezték a budapesti albérletből való hazaköltözést.

A vétkes sofőr a szolnoki bíróságon teljesen magába roskadtan állt a Blikk szerint. Főleg azután, hogy megtudta: 2-8 évig terjedő börtönre számíthat, bár enyhítő körülmény, hogy betartotta a sebességhatárt és büntetlen előéletű. A balesetet okozó Volkswagen terepjáró utasai néhány karcolással megúszták a karambolt. Áldozataikat a család Székelyföldön akarja eltemetni.