Egy diák sörétes puskával megsebesítette egy társát a kaliforniai Taft középiskolájában csütörtökön. Később kiderült, hogy a támadónak – aki kétszer sütötte el a fegyverét, csak a második lövés célt tévesztett – nézeteltérése volt az áldozattal és rajta kívül mást nem kívánt bántani.

Az elkövető reggel, nem sokkal kilenc előtt bement egy osztályterembe, rálőtt az egyik iskolatársára, egy tanáron pedig könnyebb fejsebet ejtett. A sebesült diákot helikopterrel szállították a bakersfieldi kórházba. Állapota a seriffi hivatal tájékoztatása szerint "kritikus, de stabil". A támadót letartóztatták, miután a megsérült tanár és az iskola egy másik alkalmazottja rábeszélte őt a fegyvere átadására. A fiúnál még vagy 20 lőszert találtak.

A tettes és az áldozata is 16 éves. Egy harmadik diák menekülés közben zúzódásokat szenvedett, egy negyedik pedig arra panaszkodott, hogy a lövések miatt elvesztette a hallását. A középiskolának, amelyben az incidens történt, mintegy 900 diákja van.

A tafti lövöldözés kevesebb mint egy hónappal az után történt, hogy a connecticuti Newtownban egy ámokfutó 27 embert megölt - közülük 26-ot egy iskolában, 20 áldozat kisiskolás volt -, és aztán magával is végzett. A mészárlás nyomán Barack Obama elnök bejelentette, hogy új intézkedéseket kíván foganatosítani a fegyveres erőszak visszaszorítására.