"Rettegek, hogy a testvérem gyilkosát pénzért kiengedik, és továbbáll Kambodzsába vagy Vitenamba" – mondta a csütörtöki Blikknek R. Mara, a Thaiföldön meggyilkolt magyar férfi, R. Péter rokona. A lap szerint ugyanis a gyilkossággal gyanúsított N. Gábor megúszhatja a börtönt 800 ezer bath (5,5 millió forint) óvadék kifizetése esetén. Az eset nem lenne példa nélküli, a férfi két éve is óvadék ellenében szabadult ki a vizsgálati fogságból Thaiföldön.

Közben kiderült, a megölt vállalkozó holttestét titokban hazahozták január elején, 844 ezer forintos költséggel. R. Mara azt mondta, nem akarják még eltemetni a férfit, "szeretném, hogy nálunk is végezzék el az igazságügyi boncolást biztosítékként". Hozzátette, tart tőle, hogy a thai érdekeket nem sértő ügyben a kinti hatóságok nem tesznek meg minden tőlük telhetőt. Fogalmuk sem volt R. Péter magyar külképviseletnek írt segítségkérő leveleiről – derült ki.

2012. november 30-án találták meg az erdőben R. Péter holttestét. Hamar képbekerült N. Gábor, aki ellen Magyarországon nyolc hazai elfogatóparancs volt érvényben és hétéves börtön elől szökött Koh Szamui szigetére. A gyilkossággal összefüggésben K. Lajos Györgyöt is meggyanúsították. A thaiföldi magyar szervezett bűnözésről írt korábbi cikkünket itt olvashatja.