"Milyen anya vagyok én, hogy idegeneknek adtam a gyerekemet, mit csináltam, amikor kínozták az erdőben? Én nem idegeneknek adtam, hanem családon belül oldottuk meg, hogy neki jó legyen. Jót akartam neki" - mondta Szita Bence édesanyja az RTL Klub Fókusz című műsorban az őt ért támadásokra magyarázatképp. "A nevelőapának nincs hitele, két háza van, medence, járt sportolni, mindene megvolt, amit én nem tudtam megadni. Én nem mondtam le róla, azt szerettem volna, hogy azt, amit az osztálytársai megkapnak, azt ő is megkapja."

A 41 éves nő elmondta, alkalmi kapcsolatból született Szita Bence, hogy betegsége is megnehezítette a gyereknevelésben. A hátában, melleiben csomót találtak, a kezét négyszer műtötték, 22.800 Ft volt a segélye. "Nagyon szerette a Sanyit, a nevelőapukát, mindig megkérdezte, anya, mikor lesz annyi pénzed, hogy együtt legyünk?"

A riportban a nevelőapa arról beszélt, képtelen Szita Bence szobájában bármit is elpakolni, naponta szembesül fia hiányával. "Nem pakoltam el semmit, nincs lelkierőm ahhoz sem, hogy az iskolatáskáját megnézzem, hogy mi van benne." A különös kegyetlenséggel megölt fiú nagybátyja emlékfutást szervez a Don-kanyarig.

Ahogy az ismert, a 11 éves fiút előre megtervezve ölték meg Kaposváron 2012. október 30-án, a gyanúsított Szita Bence nevelőapjának barátnője, P. Erika és két hajléktalan, akiket a gyanú szerint a nő bérelhetett fel. A nő feltélezhetően a Facebookon csalta magához a fiút, akit okolt az élettársi kapcsolatának megromlásáért.