Több mint 350 nőt zsarolt meg egy amerikai férfi azzal, hogy nyilvánosságra hozza a róluk webkamerával készített meztelen felvételeket – írja a BBC. A 27 éves Karen "Gary" Kazaryan több száz Facebook, Skype és e-mail-fiókot hekkelt meg, ahonnan aktfotókat szerzett nőkről. Ezután megzsarolta őket, hogy publikálja a képeket, ha nem vetkőznek le neki, amit ő a webcamen keresztül végig tud nézni. A kaliforniai Glendale-ből való férfit szerencsére lekapcsolta a rendőrség, hamarosan bíróság elé állítják, és akár 105 év börtönt is kaphat.

A módszere lényege az volt, hogy miután megszerezte a hozzáférést a fiókokhoz, gyorsan megváltoztatta a jelszavukat, hogy ne tudjanak belépni. Ezután apránként átfésülte a fiókot meztelen képek, más potenciális jelszavak és barátaik nevei után kutakodva. Gyakran a fiókokat felhasználva, az adott nőnek adva ki magát próbált rávenni más nőket, hogy dobják le kamera előtt a textilt. Sokszor az áldozatok rájöttek a turpisságra, hogy nem igazi barátnőjükkel csetelnek, de ilyenkor elkezdte őket zsarolni a férfi. Többször nemcsak fenyegetett, hanem publikált is érzékeny képeket.

Az amerikai szövetségi hatóságok mintegy 3000 meztelen nős képet találtak a vádlott számítógépén. Egy részüket a feltört fiókokból csente, másokat élő webcamezés közben rögzített. 30 vádponttal kell most szembenéznie, ezek fele a számítógépbe való erőszakos behatolás, fele pedig az online személyiség elbitorlás.

A perverz hekkerek egyre aljasabb módszereket vetnek be. Egy férfi a nők hapsijainak gépeit törte fel, majd adta ki magát az adott barátnak, A csúcs azonban az a férfi volt, aki közölte áldozataival, hogy rossz a kamerájuk, azt a zuhany alatt meztelenül kell kigőzölniük, hogy megjavuljon. Az ilyen szándékú embereknek gyakran a naiv tinik is áldozatul esnek, ezért ha ön tininek vallja magát, kérjük olvassa el megelőző jellegű cikkünket!