Sok baleset történt pénteken országszerte a havazás, a csúszós, télies útviszonyok miatt. Az előrejelzések szerint többfelé még szombaton is jelentős mennyiségű friss hó hullhat, de az enyhülés hatására a nap folyamán olvadás kezdődik.

Pest megyében a 31-es főút tóalmási elágazásánál a havas, jeges burkolaton több jármű is egymásba csúszott, egy autó pedig árokba borult. Abonynál egy kisáruszállító jármű, Cegléden egy kamion csúszott az árokba, az utóbbi esetben a helyi tűzoltók a fővárosiaktól kértek darut a mentéshez. Szentendrén két elakadt autó, Tahitótfalun egy felborult kocsi adott munkát a tűzoltóknak. A balesetekben viszont senki sem sérült meg.

Veszprém megyében egy busz és egy teherautó ütközött össze a 84-es úton, Zalagyömörőnél. A baleset helyszínéről egy embert vittek könnyebb sérülésekkel az ajkai kórházba. Fejér megyében keresztbe fordult egy kamion a 81-es út 26-os kilométerénél, ezért átmenetileg teljesen lezárták az érintett útszakaszt. Komárom-Esztergom megyében az 1-es főúton egy 35 éves nő életét vesztette, miután autójával keresztbe fordult az úton, és egy teherautó nekihajtott járművének. Zala megyében elakadt kamionok lassították a forgalmat a 75-ös úton.

Bács-Kiskun megyében az 54-es úton, Kecskemét határában négy ember könnyebben megsérült, amikor egy helyi buszjárat kanyarodás közben megcsúszott, és a mögötte érkező kamionnal karambolozott. Az 51-es úton, Dunaegyháza külterületén egy üres nyerges vontató csúszott meg az úton, és keresztbe fordult. Az M5-ös autópálya 100-as kilométerénél, a jobb pályatesten két személygépkocsi ütközött össze, senki nem sérült meg.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az kora este közölte: a főutak burkolata többnyire vizes vagy sónedves. A mellékutak nagy része a Dunántúl nyugati és északi részén, valamint az északi megyékben, különösen a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zemplén hegyvidéki útjain havas vagy latyakos, Balassagyarmatnál jégbordás néhány alsóbbrendű útszakasz. Felhívták a figyelmet arra, hogy az éjszakai órákban a hőmérséklet csökkenésével a folyamatos sószórás ellenére bárhol kialakulhatnak síkos útszakaszok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kora esti figyelmeztető előrejelzése szerint szombat éjfélig még több helyen akár 30 centiméter hó is eshet, de az enyhülés hatására később olvadni kezd. A meteorológiai szolgálat szombatra négy megyére – Komárom-Esztergom, Fejér, Vas és Zala – arancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 centiméternyi friss hó is hullhat. Emellett Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya, Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros területére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken a szombaton lehulló hó mennyisége a 10 centimétert is meghaladhatja.