Mutogatott az életfogytiglanra ítélt gyerekgyilkos

2013.04.04. 14:18

Életfogytiglani börtönre ítélte az illetékes nottinghami bíróság Mick Philpottot, az apát, aki tüzet okozott derby családi házában, ahol hat gyerek is bennégett elevenen – írja a Daily Telegraph. Felesége, Mairead, illetve a tűz okozásában résztvevő jóbarát, Paul Mosley egyaránt 17 év börtönt kapott. A már kedden bűnösnek talált vádlottakat láthatóan sokkolta a súlyos büntetés. Az 56 éves férj leghamarabb 15, a másik két vádlott 8 és fél év múlva szabadulhat.

Mick és Mairead Philpott egy korábbi sajtótájékoztatón.
Mick és Mairead Philpott egy korábbi sajtótájékoztatón.
Fotó: Swns.com / Northfoto

A bírónő kiemelte, nincs kétsége afelől, hogy Mick Philpott volt az egész cselekmény kitalálója. "Parancsokat vakkantott és ők engedelmeskedtek... ön volt a kiskirály" – mondta a bíró. Philpott csak rázta a fejét eközben, ahogy akkor is, amikor a bíró felemlegette korábbi erőszakos kapcsolatait, köztük azt, amikor tizenháromszor szúrta meg korábbi barátnőjét, aki meghalt.

A tűz sújtotta ház.
A tűz sújtotta ház.
Fotó: Swns.com / Northfoto

Mairead Philpott a bírónő szerint ugyan szerette gyerekeit, és törődött is velük, mégis képes volt mérlegelés nélkül bármit megtenni a szeretett férfiért. "Halj meg, Mick, halj meg" – skandálta ezután a be-bekiabáló hallgatóság, miközben megtapsolták az indoklást. Philpott csak mosolygott ezen, majd bemutatott a kiabálóknak.