A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Életvédelmi Osztálya emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított L. József 39 éves budapesti férfi ellen. A jelenlegi adatok szerint L. József  megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy "2013. április 7-én a Budapest VIII., Baross utca egyik lakásában meggyilkolta az ott lakó 60 éves férfit" – fogalmaz a Police.hu-ra feltett közlemény. A Velvet úgy tudja, Király Tamás, a hétvégén meggyilkolt divattervező az említett 60 éves áldozat. A rendőrség körözést ugyan még nem adott ki a férfi ellen, azonban a BRFK kéri, hogy akinek bármi információja van a fotón látható férfiről, hívja a 107-es vagy 112-es számokat.

"Tegnap megmutatták a videót, amin ez a férfi volt, de nem ismertem, igaz, Tamásnak nagyon sok barátja volt. Bárcsak ismerném, és tudnék segíteni a rendőrségnek" – kommentálta a hírt a Velvetnek Király egyik közeli ismerőse.

A Blikk szerint a rendőrség kielemezte a közeli térfigyelő kamerák felvételeit. Az egyik csak húsz méterre van a ház bejáratától, a rendőrség ez alapján azonosította Lakatost, aki a gyilkosság időpontjában távozott a házból.

Egyetlen mécses

Király Tamás Baross utcai lakása előtt csak egy mécses árválkodott kedd délután, amikor tudósítónk a helyszínen járt.  A meggyilkolt divattervező lakásának kulcsa még vasárnap visszakerült a fiához, aki járt is a lakásban, a szomszédok elmondása szerint azzal a férfival, aki megtalálta vasárnap hajnalban Királyt.

A nagyvilági életet élő tervező lakása szinte annyira nyitva állt mindenki előtt, hogy sokáig a lábtörlő alatt volt a lakáskulcs, aki akart, bemehetett. Az anyagi gondokkal küzdő tervezőnek volt, hogy barátai vittek enni, “egy idősebb, ősz hajú férfi sokszor állított be hozzá szatyrokkal, ételhordóval” –mondta az egyik szomszéd, de azt cáfolta, hogy komolyabb közösköltség-elmaradásai lettek volna.

A Tények elment arra a szórakozóhelyre, ahova az a fiú járt, aki megtalálta a holttestet (a videót lásd feljebb). Kiderült, a fiú Királynál lakott. Másnap visszatért a bárba, ahol mesélt arról is, hogy amikor rátalált, annyira össze volt verve a tervező, hogy nem lehetett felismerni. Az elterjedt selyemsálas fojtogatást azonban nem támasztotta alá semmi, nem volt sál a közelben. A rendőrök először az ő alibijéről érdeklődtek a helyen. Király szomszédai szerint az említett fiatal férfi Berlinben élt, budapesti tartózkodásai idején szállásolta el őt Király. A férfi a gyilkosság óta elköltözött a lakásból a Király utcába. A Tények szerint egyébként diplomata szülők gyermeke.

Zörgő üvegek

Más szerint gyakran “zörögtek az üvegek a lakásban”, Király többek szerint is igen sokat ivott, és az utóbbi időben rosszul is nézett ki, pedig mindig nagyon adott magára. A szomszédokkal szemben tartotta a három lépés távolságot, ők főleg arra panaszkodtak, hogy sokan éjszaka csöngettek be hozzájuk, eltévesztve a kapucsengőt.

Király haláláról eddig sokféle verzió látott napvilágot, de állítólag nem betörés történt. Király szomszédai szerint sokan jártak vendégségbe a férfihez, az egyik ilyen vendég is lehetett a gyilkosa. Aznap este is egy baráti társasággal szórakozott, holttestét egy hajnalban megérkező barátja találta meg. Hétfőn több ismerősétől DNS-mintát is vett a rendőrség. Királyt számos celeb gyászolja, róluk itt olvashatja cikkünket.