Egyre több részlet kerül nyilvánosságra a Thaiföldön vasárnap megtalált magyar férfi halálának körülményeiről. Annyit már korábban tudni lehetett, hogy a holttest, azaz Cs. László DNS-e megegyezik szintén Thaiföldön élő anyjáéval. Most kiderült az is, a csontváz koponyája miért volt széttört állapotban a sírjában. A Phuket News értesülései szerint egy kapával verték szét a milliárdos ingatlanvállalkozó áldozat fejét.

Szurat Thani tartomány rendőrparancsnoka, Kjattipong Kaoszumang elmondta a lapnak, hogy végig együttműködtek Chilko Ferenc magánnyomozóval, akit a 42 évesen elhunyt Cs. László felesége bérelt fel. Cs.-t milliárdosként jellemzik a lapok, ő amúgy 2009-ben, egy évvel a gyanúsított M. Dávid után érkezett Thaiföldre. Cs. megölésével is őt gyanúsítják, furcsa ugyanis, hogy a férfi halála után ő használta a hitelkártyáját. "Ő azt mondta, Cs. úr engedélyt adott neki, hogy használja a kártyát, de ötlete sincs, Cs. hol lehet. Mivel akkor nem volt más bizonyítékunk, nem tudtuk letartóztatni" – mondta Kjattipong Kaoszumang.

Egy másik, Magyarországon meghallgatott férfi, Mata Iszavam mondta el Chilkónak, hogy M. Dávid kényszerítette őt, hogy ásson gödröt a holttestnek. A csontvázat ebben a 3-4 méter mély gödörben találták meg. Még cementet is öntöttek rá, így a rendőröknek hosszú órák alatt sikerült teljesen kiásni a sírt. A rendőrfőnök hozzátette, szeretnék, ha Iszavan hazamenne Thaiföldre, és ők is kihallgathatnák.

Moshe David valódi neve N. Gábor, a férfit itthon hat ügy miatt körözték, valamint emberölés miatt nyolc évre ítélték. Az ítélet elől menekült Thaiföldre, ahol később több késszúrással megölte üzlettársát, R. Pétert. Az áldozat a konzulátust értesítette arról, hogy életveszélyben van, benyújtott egy hangfelvételt is, amiből kiderült, N. Gábornak köze lehetett Cs. László eltűnéséhez. A 47 éves R. Péter 2012. november 22-én tűnt el Phuketen, testét műanyag zsákban találták meg.

A thaiföldi magyarokról és az ottani állapotokról korábban részletesen foglalkoztunk cikkünkben.