A mai napon bíróság elé állt emberrablás és nemi erőszak miatt Ariel Castro, aki két társával együtt tíz éven keresztül tartott fogva a házában három elrabolt nőt – írja a Daily Mail. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy Castro részletes vallomást tett a rendőröknek, de állítása szerint a három nőn kívül több áldozata nem volt.

Tegnap többek között az is kiderült, hogy Ariel Castro lakásából összegyűjtött 200 tárgy közül az egyik egy levél volt, amiben Castro bevallja bűneit, és arról ír, hogy szeretné megölni magát, megtakarított pénzét pedig áldozataira, vagyis a három fogvatartott nőre hagyná.

A 19 Action News riportere, Scott Taylor azt mondta, hogy ő is kapott egy másolatot a levélről, amit Castro állítólag valamikor még 2004-ben írt. A riporter szerda este részeleteket is közzétett a levélből Twitterén, például olyanokat, hogy Castro bevallja, hogy egy szexuális ragadozó, illetve hogy segítséget kér. Illetve Castro állítólag egy olyat is leírt, hogy nem tudja, miért keres még egy áldozatot, mikor már van neki kettő is, illetve hogy mennyire meglepődött, hogy Gina DeJesus – egyik áldozata, aki amúgy a lánya barátja volt – mennyire fiatal, mert sokkal idősebbnek gondolta. Castro a levélben azt is megírta még, hogy szerinte áldozatai tehetnek arról, hogy ő elrabolta őket, mert hibáztak, mikor beültek egy idegen ember autójába.

Ariel Castro állítólag úgy "trenírozta" a három fogvatartott nőt, hogy úgy tett, mintha elment volna otthonról, és amint a nők megpróbálták kinyitni az ajtót, akkor visszament, és elverte őket.