Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a rendőrt, aki a vád szerint megvert egy lopáson tetten ért gyanúsítottat. Zólyomi Csilla tanácsa mindenben helybenhagyta a Veszprémi Törvényszék korábbi ítéletét, elutasítva a vádlott és védője enyhítést kérő fellebbezését.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt egy év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását három esztendőre felfüggesztve. A bírói tanács egyetértett az elsőfokú döntés azon kitételével, hogy nincs törvényes lehetőség a vádlott előzetes mentesítésére a cselekmény tárgyi súlya és az elkövetés módja miatt.
Mint a tárgyaláson elhangzott, a rendőr két évvel ezelőtt lopáson ért sértettel szemben agresszívan lépett fel, előbb gyomron, majd mellbe rúgta. Vonszolni kezdte, hogy mutassa meg mit, hol, hogyan csinált a cselekmény elkövetésekor, majd a helyszínen és a rendőrségen is bántalmazta áldozatát.
Miután kiderült, hogy büntetőeljárás indul a vádlott ellen, a rendőr felkereste a tolvajjal szemben vele együtt intézkedő kollégáját, és célzást tett arra, hogy a kihallgatás során nem kell mindent elmondania. A közelmúltban nagy port kavart az az eset, amikor két izsáki rendőr, B. Viktor és B. Csongor a gyanú szerint kihallgatás közben annyira megverte a 47 éves Bara Józsefet, hogy a férfi belehalt sérüléseibe.