Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak Szentendrén, a kaszinó és a Duna közti fás-bokros részen. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapítányság sajtószóvivője a Velvetnek elmondta, hogy vasárnap reggel 8:45 körül vették észre járókelők a párt, és riasztották a rendőrséget.

Az egyelőre ismeretlen személyazonosságú középkorú pár minden bizonnyal hajnalban érkezhetett a helyszínre (ami igen közel fekszik a Szentendrén áthaladó bicikliúthoz). A fegyverszakértő vizsgálata alapján a férfi először lelőtte a nőt, majd önmagával is végzett.

Egy szemtanú a Velvetnek elmondta, hogy reggeli biciklizése során figyelt fel a pléden heverő alakokra, de nem nézte meg őket közelebbről, azt feltételezte, hogy alszanak. Az áldozatok ekkor már minden valószínűség szerint halottak voltak.

A rendőrők jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, és nyomokat rögzítenek. A szóvivő tájékoztatása szerint a Pest megyei rendőr-főkapítányság emberölés miatt rendelt el nyomozást.

Ezen a héten ez már a második olyan eset, amikor egy elkövető az eset után önmagával is végzett, hétfőn Szigetszentmiklóson ölte meg élettársát, annak anyját egy férfi, aki később a vonat alá ugrott.