Tömött sorokban állnak az autósok Budakalász és Szentendre között, a rendőrök sorra fordítanak vissza mindenkit – számolt be az aktuális állapotokról helyszíni tudósítónk. A rendőrök négy ponton állítják meg az autósokat, és mindenkit távoltartanak a várostól az ottlakók kivételével. A 11-es főutat szombaton délután zárták le Budakalásznál, írja az MTI. Tarnai Richárd, a megyei védelmi bizottság elnöke döntésének indokaként a Dunakeszin tartott sajtótájékoztatón elmondta: a drasztikus intézkedésre a Szentendrén és attól északra, a Duna nyugati partján folyó árvízvédelmi munkák nyugodt feltételeinek biztosítása érdekében van szükség.

Az esetleges váratlan helyzetekben is könnyebben hozhatnak intézkedéseket, ha a 11-es főút szabad. Az MTI azt is írja: éjfélig Szentendre felé még bárki visszajöhet a Dunakanyarból, attól kezdve hermetikus zárás lesz.

Az Index folyamatosan frissülő árvízi tudósítását itt találja. Árvízi bringásokról itt és itt olvashat, a margitszigeti zsákolás rejtelmeiről itt, eltűnő hídról itt írtunk.