Egyirányúsították a gyalogosok számára a szentendrei Dunakorzót a város irányába, így aztán minden nézelődőnek kerülnie kell. A bevetési csoporttól kirendelt rendőrök sem értik igazán, minek kell egyirányúsítani, de a rend az rend. A legtöbben a mobilgát végénél gyülekeznek, itt ugyanis a legneccesebb a helyzet, ha eltekintünk az elöntött Pap-szigettől, ahonnan a legtöbb lakó már távozott. Szombat reggel átlépte a Duna a 746 centiméteres küszöböt, ráadásul pénteken a Nádas-tavi zsilip eresztett, de ezt kövekkel megtámasztották, és folyamatosan szivattyúznak.

A katasztrófaturisták legalább annyian vannak, mint a rendőrök, akik félig-meddig einstandolták a buszpályaudvar előtti területet is, hogy elférjenek. A térségbe a készenlétiseken kívül Nagykőrösről és Pest megyei településekről is kivezényeltek rendőröket, akiknek gyakorlatilag fogalmuk sincs, hol vannak, ezért térképpel a kezükben álldogálnak.

A Dumtsa Jenő utcában (Szentendre Váci utcája) ilyenkor zajlik a Dumtsa korzó programsorozat, ahol normális esetben kézzel készült szappant, kolbászt meg lángost lehet kapni. Az árvíz miatt azonban itt főznek az önkénteseknek, és a helyiek itt juthatnak tuti infókhoz, mi van a városban. Ha nem lenne elég a Duna, a pataktól is félni kell, ezért a belvárosban is zsákolnak, és a csatornák körül építenek homokzsákokat, mert attól tartanak, hogy onnan is támad a víz. Ez nem zavarja a turistákat, akik ugyanúgy isszák a sörüket a zsákokkal körülpakolt teraszokon.  A legtöbben meglepő módon nem is az ártól tartanak, hanem a hihetetlen mennyiségű szúnyogtól, ami megjelent. A legtöbben erre panaszkodtak, a vízhez már hozzá vannak szokva.

Az Index folyamatosan frissülő árvízi tudósítását itt találja. Árvízi bringásokról itt és itt olvashat, a margitszigeti zsákolás rejtelmeiről itt, eltűnő hídról itt írtunk.

Lezárják 14.00 órakor a Szentendréről a Dunakanyarba vezető 11-es utat. A megyei védelmi bizottság elnöke döntésének indokaként elmondta: a "drasztikus" intézkedésre a Szentendrén és attól északra, a Duna nyugati partján folyó árvízvédelmi munkák nyugodt feltételeinek biztosítása érdekében van szükség. Az esetleges váratlan helyzetekben is könnyebben hozhatnak intézkedéseket, ha a 11-es főút szabad - tette hozzá. "Éjfélig Szentendre felé még bárki visszajöhet a Dunakanyarból, attól kezdve hermetikus zárás lesz" – tette hozzá Tarnai Richárd a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak. Tudósítónk beszámolója szerint a rendőrök minden autóst megállítanak a szentendrei Pap-szigetnél, és nagy részüket viszafordítják.