Első fokon 14 év fegyházra ítélték V. Máriát – írja a pecsma.hu. A 18 éves lány tavaly nyáron szült a pécsszabolcsi templom mellett, azonnal szétverte csecsemője fejét egy kődarabbal, majd pokrócba csavarta, zacskóba tette, és a falu romos iskolájának pincéjébe dobta. Az orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú egészségesen, 53 centivel és 2930 grammal született, halálát szilánkosra tört koponyacsontja miatti agykárosodása okozta.

V. ezután hazament, otthonában rosszul lett, és kórházba szállítottál, így értesültek a hatóságok arról, hogy terhes volt – amiről a szomszédok egyébként tudtak, de nekik csak azt mondta, meghízott. Az újszülött holttestét két napig keresték a hatóságok, mert V. félrevezette őket – azt is hazudta, hogy P. László rokona. (P. Lászlót idén áprilisban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték Bándy Kata rendőrségi pszichológusnő meggyilkolása miatt.)

A fegyházbüntetés mellett első gyerekének felügyeleti jogát is elvették, ezért legközelebb 32 éves korában láthatja 4 éves kislányát. Enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.