Vasárnap délután vették észre a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, hogy egy markológép leeengedett lapáttal megy Mórahalmon, ezért igazoltatták a sofőrt – írja a Police.hu. Hamar kiderült, ittas, okmányok nem voltak nála, és jelentős kárt okozott. A leengedett markolólapáttal felszakította az aszfaltot és több fát is kidöntött. A 49 éves V. János egy közeli tanyáról kötötte el a gépet, hogy a saját portáján dolgozzon vele, de a vége 800 ezer forintos kár lett – csak a homlokrakodóban (ld. a lenti képet). A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse jármű önkényes elvétele, rongálás és járművezetés ittas állapotban megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

Ezzel azonban nem volt vége a munkagépek ámokfutásának: gázvezetéket vágott át egy munkagép hétfőn Taktakenézen, emiatt öt embernek ideiglenesen el kellett hagynia otthonát – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hudák Andrea szerint a balesetben, amely a település Dózsa György utcájában történt, senki sem sérült meg. A hiba elhárítása megkezdődött.

Emlékezetes markolós történet volt még a sárvári, amikor a rendőrök üldözni kezdtek egy markolót, aminek a sofőrje "Megdögletek rendőrök!" felkiáltással nekiment az eléálló rendőrautónak és felborította azt.