Tagadja bűnösségét az illetékes ohiói bíróság előtt az 512 rendbeli emberrablással és 446 rendbeli nemi erőszakkan megvádolt Ariel Castro, aki a vádak szerint három nőt évekig fogvatartott clevelandi otthonában – írja a Huffington Post. Korábban még "csak" 329 rendbeli bűncselekményekkel vádolták, amiket szintén tagadott, bár ezek csak a nők fogvatartásának egy idejét fedték le. A mostani meghallgatásán ugyanúgy viselkedett a férfi, ami a bírónak is szemet szúrt: lehajtott fejjel, becsukott szemmel hallgatta a vádpontokat, és egyszavas válaszokat mormogott, ha kérdezték.

Az új vádpontok között egyébként szexuális visszaélés, testi sértés, gyermek veszélyeztetése és veszélyes eszközök birtoklása is szerepel. Emellett már korábban megvádolták kétrendbeli gyilkossággal is, mert a fogvatartott és teherbeesett nőket addig bántalmazta, amíg elvetéltek. Castro pere augusztus 5-én kezdődhet, ügyvédei szerint ha nem kérnek rá halálbüntetést, be fogja ismerni tetteit.

Castro három áldozata, Amanda Berry, Gina Dejesus és Michelle Knight 2002-04 között tűntek el, azóta a férfi tartotta fogva őket. Berrynek a fogság alatt egészséges kislánya is született, aki most hatéves. A nők május 7-én szabadultak ki az egyik szomszéd segítségével.