Nehéz életfeladatot kapott K. Alexandra édesanyja, aki nem is tudja, hogyan és miből hozatja haza lányát, akit a múlt héten gyilkoltak meg, feltehetően London északi részén - írja a Bors. A gyanúsított Gy. László aki kint korábban egy tetoválóstúdióban is dolgozott. A lap interjút készített Horváth Ritával, aki egyedül neveli Alexandra öccsét.

A cikkből kiderült, hogy a lány azért ment külföldre, hogy fizetni tudja öccse iskoláját, és az albérlet költségeit, ahol a fiú és édesnyja él.

Gy. László, akit a gyilkossággal gyanúsítanak feltehetően az exbarátja volt az elhunyt lánynak, de anyja szerint Alexandra sosem beszélt róla, arról viszont igen, hogy néhány hete megtalálta élete szerelmét.

"Azt mondta: anyu, ő az igazi! Azonban említést tett egy másik fiúról is. Nem nevezte meg, de elmesélte, hogy a magyar sráccal barátok lettek, ám szerinte a fiú többet akar barátságnál. Tőlem kért tanácsot, hogy mit tegyen. Azt javasoltam: szakítsa meg a kapcsolatot a fiúval, és Szandra így is tett. Akkor nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de most már szinte biztos vagyok benne: erről a férfiról volt szó." - fejtegette Horváth Rita.

K. kint könyvelőként dolgozott, álma az volt, hogy nyomozó vagy ügyvéd legyen. Édesanyja elmondása szerint legjobb barátnőjét féltékenységből megölték, azóta nagyon óvatos volt.

A lap megszólaltatta a gyanúsított gyerekkori barátját is, aki szerint a fiú csomagolóként dolgozott egy raktárban, és mintegy egy-másfél éve élt kinn.

"Szerintem valaki rá akarja kenni a gyilkosságot, mert az angolja minimális szintű. Ő egy megbízható, normális, szellemileg egészséges srác, aki ilyet nem tenne soha."- védte a fiút, aztán hozzátette:

"A barátnőivel jól bánt, sose lenne képes megölni senkit."

Alexandra édesanyja még nem tudja, hogyan fogja előteremteni azt a 700-800 ezer forintot, ami ahhoz kell, hogy 2-3 hétig ott tudjon maradni a hivatalos ügyeket intézni, illetve hazahozni a lányát.