Előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel is megvdáolták H. T. M.-et, aki meggyilkolta saját kislányát tavaly augusztus 27-én – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A vádirat szerint a vádlott és feleségének lánya 2002-ben született, ők 2007-ben költöztek Abonyba, a feleség pedig 2012-ben viszonya lett egy férfivel. Már 2008-ban is el akart válni, de végül ez adta meg a végső lökést, 2012 augusztusának elején közölte a férjével a szándékát.

A férj azonban hallani sem akart a válásról, azt hangoztatta, hogy "majd a sors elválasztja őket". A férfi úgy döntött, bosszúból megöli a kislányukat és öngyilkos lesz. Beszerzett egy gázpisztolyt és alkalmassá tette éleslőszer kilövésére, muníciót is beszerzett hozzá. Amikor 26-án a felesége elment otthonról, a férfi egyedül maradt kislányával (akivel amúgy kifejezetten jó volt a viszonya). Aznap ő fektette le aludni a kislányt, majd másnap hajnali 2.15-kor két fejlövést adott le a lányára, aki belehalt ebbe. Ezután fejbelőtte magát, de még ki tudott menni a fürdőszobáig. A hazatérő feleség talált rá és értesítette a mentőket.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot!