Azonosította a rendőrség azt a 17 éves fiút, aki a gyanú szerint agyba-főbe vert egy 13 éves fiút szombaton a XVII. kerületben. Mészáros László Benjámin állítólag a kisfiú biciklijét kezdte cikizni, majd amikor ő nem reagált erre, utánament társaival és brutálisan összeverte áldozatát. Végül egy hajléktalan segített rajta. A megvert Czégel Richárdot közben átszállították az idegsebészetre az Amerikai útra – közölte a Tv2 Tények című hírműsora kedden.

A fiú interjút is adott a Tényeknek, amiben elmondta, végül is azért kényszerült megállásra, mert a fékje nem működött, és meg kellett húznia a csavarokat. "Ahogy hátrafordultam, meg is rúgott" – mondta, aztán már nem emlékszik, elájult. Súlyos testi sértés miatt keresik a nevelőintézetis Mészárost. A fiú ellen egy másik eljárás is folyamatban van.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen fiatalember 16 év körüli, 170 centiméter magas, ritkás bajuszt viselő fiatalember volt, arca jellegzetesen „himlőhelyes”, hegesedett. A bűncselekmény elkövetésekor aranyszínű, „AC/DC” feliratú – vagy ahhoz hasonló feliratú-, fekete színű napellenzős sapkát, feltűnő sárga színű, zipzáras pulóvert, kék színű farmernadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a személyleírás alapján a fiút felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-253-2300/140 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.