Délután 1 óra körül a mélygarázson át vitték be a rendőrök abba a XIII. kerületi új építésű lakóparkba a nem jogerősen hat év fogházra ítélt Eva Rezešovát, ahonnan szabadlábon, nyomkövetővel, házi őrizetben védekezhet. A bíróságon még kevésbé lehetett alaposan megfigyelni Rezešovát, akit kitakart a lejtős terem mellvédje, de amikor kihozták a kerületi rendőrök a Budapest Környéki Törvényszék épületének hátsó ajtaján, láthatóvá vált, mennyire vékony. Ügyvédje korábban, a perbeszédek folyamán egy mondattal utalt is a súlyára: "Hogy tudna egy 40 kilós nő megállítani egy kéttonnás autót?" – tette fel a költői kérdést.

A szlovák nő meglehetősen boldog volt a házi őrizet elrendelésekor, könnyeket hullajtott, majd amikor már mindenki elkezdte elhagyni a termet, még egy utolsó mondatban hálásan megköszönte a döntést a bíróságnak. A tárgyalásra egyébként szokásosan erős sminkben érkezett, a kedden is felvett piros pufidzseki volt rajta, egy laza fekete sportcipő és egy világos, kissé trapézjellegű farmer pedig a lábán volt.

Habár az elrendelt házi őrizet még nem jogerős, és az ügyész fellebbezett ellene, az intézkedést a szabályok értelmében megkezdték. Az első fokon hat év fogházra ítélt szlovák milliomosnőt családja várta az új építésű ingatlan halljában – közölte a Velvet helyszíni tudósítója. Az épület bejáratát két rendőr óvja, rajtuk kívül kollégánk 3-4 hatósági személyt figyelt még meg. Rezešová lakása a Velvet számításai szerint nem a Duna felé, hanem a belső, romos területekre fog nézni.

"Nem örülnek neki a hozzátartozók" – reagált a hírre a Velvetnek Hantos Ádám, az ő jogi képviselőjük. Szertintük továbbra is fennáll a szökés veszélye. A nyomkövetőt gyorsan le lehet vágni, mire a rendőrök kiérnek, el lehet menekülni – szól az indok. "Igazságtalannak tartják, hogy ilyen luxuskörülmények között várhatja a másodfokú ítéletet". Az ítéletet, ami Hantos szerint még a középmérték alsó határát sem éri el, és a hozzátartozók ennek sem örülnek. Szkeptikusak Rezešová állítólagos pszoriázisa (pikkelysömöre) kapcsán is. Hantos Ádám szerint ennek látszania kéne, ha annyira súlyos lenne. Mindenesetre pár hete még van a bíróságnak döntenie a házi őrizet elleni fellebbezésről.