Israel Perlmutternek, a nemrég holtan talált Menachem Stark üzlettársának a neve is felmerült potenciális gyanúsítottként a New York-i zsidó közösséget megrázó gyilkossági ügyben. A New York Daily News szerint a nyomozók most azt vizsgálják, üzletfeleivel (legfőképp Perlmutterrel) milyen volt az áldozat viszonya. Perlmuttert gyanússá tette a nevét nem vállaló rendőrségi forrás szerint, hogy hazudott Starkról, valamint egy orosz üzletemberre akarta terelni a gyanút. A News megkereste a férfit is, azonban biztonsági emberek nem engedték meg, hogy beszéljenek. Stark családja sem nyilatkozott a szálról.

Közben úgy tűnik, a 39 évesen elhunyt Stark halálát agyonpréselés okozta. "Lehetséges, hogy ráültek, hogy uralmuk alatt tartsák őt, és valahogy megölték őt eközben" – mondta a forrás. Azt eddig is tudni lehetett a biztonsági kamerás felvételek alapján, hogy amikor múlt csütörtökön elrabolták Starkot, ő négy percen át küzdött az emberrablókkal, míg betuszkolták egy kocsiba. Valószínűleg úgy akarták kordában tartani, hogy ráültek a mellkasára, ő viszont így nem kapott levegőt és megfulladt.

A Stark-család mindenesetre 25 ezer dollárra (5,5 millió forintra) emelte a felajánlott nyomravezetői díjat, miközben a New York-i szatmári haszid zsidó felekezet rabbija a nyilvánosság segítségét kérte a tettes előkerítésére.