Csütörtökön délután két órakor kezdődött el annak a férfinak a meghallgatása, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt hét szerdán megölte élettársa kislányát.

A Velvet helyszíni tudósítója beszámolója szerint félig-meddig lehajtott fejjel ment a Budakörnyéki Járásbíróság tárgyalótermébe a 40 éves B.Béla, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte élettársa kislányát.

A jól szituált férfi a gyanú szerint erős ütéssel, valamilyen eszközzel ütötte meg a kétéves tápiószelei kislányt, aki a kórházban belehalt a bántalmazásba.

B.Béla kirendelt védője, Soós Pétera Velvetnek elmondta:  "Védencemet kiskorú személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanújával gyanúsítja a nyomozóhatóság, ennek alapján a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte védencem előzetes letartóztatását. Védencem vallomást tett, a bűntettet tagadta," A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte B. Béla előzetes letartóztatását, 30 napra.

A gyermeket múlt hét szerdán szállították a Heim Pál kórházba, életét nem lehetett megmenteni. Sajtóinformációk szerint a kislány testén korábbi bántalmazásból származó sérüléseket találtak.

Két nappal később a család többi gyerekét ideiglenesen kiemelték a családból, a hároméves Cintia az édesapjához került Erdőkertesre, míg a másik gyermek, egy párhónapos újszülött nevelőszülőkhöz került. A rendőrség tegnap jelentette be, hogy emberölés a vád, az ügyben az élettársat B. Bélát gyanúsítják. Kira édesanyja a Velvetnek adott exkluzív interjút, ahol arról beszélt, hogy mindkettejükön hazugságvizsgálatot végeztek.

"Ellentmondásosak voltak az élettársam vallomásai, először azt mondta, hogy fel szeretett volna nyúlni Kira a poharáért, hallott egy köhögést, majd egy csattanást. Ahány emberrel beszélt, annyiféleképp mondta el, mi történt. A kórházban már azt mondta nekünk, hogy vitte volna lefektetni a kicsit, és akkor hallott valami csattanást. A rendőrségen kérdezték, hozzájárulunk-e a poligráfos vizsgálathoz, hogy tisztázzuk az ellentmondásokat. Őt bent tartják azóta is" - nyilatkozta Gy. Anikó.