Nagy erőkkel keresik a Lehel úti bankrobbantót – írja a police.hu. Annyira nagy erőkkel, hogy összesen 506 rendőr keresi a fekete bukósisakot, sötét kezeslábast viselő, 180-185 centiméter magas illetőt, aki a bank elől egy rendszám nélküli, cross enduro jellegű, 125 cm³ vagy 250 cm³ hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral hajtott el.

A keresőcsapatba a Nemzeti Nyomozó Iroda 272, más rendőri szervek 234 munkatársat delegáltak, akik országszerte végeznek információgyűjtést, elemzést, tanúkutatást. „A tervezett nyomozati cselekményeket a nyomozócsoport fogja össze, a beérkező adatokat, információkat a nyomozócsoport értékeli, elemzi és dönt azok további felhasználásáról."

Az országos rendőrfőkapitány bruttó tízmillió forint díjat ajánlott fel egy esetleges nyomravezetőnek, aki azonosíthatóvá és gyanúsíthatóvá teszi az elkövetőt (ez körülbelül 6,5 millió forint). A rendőrség a bejelentő személyét bizalmasan kezeli, és ha kér, védelmet kaphat. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve bármely rendőri szervnél.