Január hetedikén betörték a XIII. kerületi Váci úti Raiffeisen bankfiók ablakát, az ipari kamerák felvétele alapján egy motoros volt az elkövető. Hat nappal később, hajnalban ismeretlen tettes robbantott egy banknál a Lehel úton. Úgy tudjuk, a robbantáshoz ipari TNT-t használtak, és információink szerint ugyanazt a cross enduro jellegű motort látták mind a két helyszínen.

Már hat nappal a Lehel úti bankrobbantás előtt feltűnt egy megrongált Raiffeisen Bank közelében az a motor, aminek sofőrjét most nagy erőkkel keresi a rendőrség, értesült a Velvet. Az érintett Raiffeisen bankfiók légvonalban körülbelül egy kilométerre található a Lehel úttól, ahol hétfőn hajnalban – információink szerint – ipari TNT-vel bankot robbantott egy ismeretlen. 

A korábbi rongálás közel sem kapott akkora figyelmet, mint a hétfő hajnali: akad a környéken több bankfiók is, de bomba nem robbant, csak betörtek egy kirakatot, esett már meg ilyen. Úgy tudjuk, az ipari kamerák felvételeiből kiderült, hogy egy motoros volt az elkövető. Az ügyet közelről ismerő forrásunk tájékoztatása szerint a rendőrség kint járt a helyszínen, rögzítette a történteket, de elmulasztották a helyszínelést. 

Aztán január 13-án hajnalban bomba robbant a Lehel úton, a CIB Banknál. Személyi sérülés nem történt, viszont jelentős anyagi kár keletkezett, ATM-ek rongálódtak meg, amikor az utcafronti bejárat nagyjából tízméternyi területen kirobbant . A környéken több bankfiók is van. Úgy tudjuk, az alkalmazott robbanóanyag ipari TNT volt. "Ez annyiban tér el a normál TNT-től, hogy azt ammónium-nitráttal keverik. Ezért éreztek a környékbeliek olyan furcsa szagot a robbantás után, merthogy ennek igen kellemetlen a szaga. Ráadásul ettől válik tolóhatásúvá a robbanás, ez indokolja, hogy a CIB bankfiók egészen a hátsó traktusig rongálódott" – mondta az ügyet jól ismerő forrásunk.

Az ipari kamerák felvételein itt is egy motorost láttak – és úgy tudjuk, ugyanazt a cross enduro jellegű járművet, ami a Váci úti bankrongálásnál is feltűnt. A Velvet birtokába jutott képeken jól látszik, amint a feketébe öltözött motoros megérkezik, majd megkerüli a robbantás helyszínétől körülbelül három méterre leparkolt motort, és odamegy a bank bejáratához, ahol elhelyez egy csomagot. 

Az ügyben kerestük a Raiffeisent, kommunikációs munkatársuk azonban elhárította megkeresésünket, és a Nemzeti Nyomozó Irodához irányított. Az ORFK kommunikációs szolgálata a motorazonosságot nem erősítette meg, de azt közölték, hogy a Váci úti rongálás ügyében "egyelőre nem ellenőrzött forrásból felmerült, hogy szintén motoros követhette el a bűncselekményt." Arról nem kaptunk részletes tájékoztatást, hogy pontosan mi zajlott az érintett Raiffeisen bankfióknál, csak annyi biztos, hogy sem robbanás, sem robbantás nem történt. "A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda állományából létrehozott nyomozócsoport valamennyi, a közelmúltban történt pénzintézet sérelmére elkövetett bűncselekményt megvizsgál" – tették hozzá.