horoszkóp

Legkorábban 17 év múlva szabadulhat a magyar bőröndös gyilkos

2014.01.24. 19:30 Módosítva: 2014-01-24 20:18:05

A bíróság bűnösnek találta azt a magyar férfit, aki nyáron Londonban megölte a 25 évesen K. Alexandrát, és holttestét egy bőröndben rejtette el. A BBC információi szerint a 29 éves Gy. Lászlót életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélték, és legkorábban 17 év múlva szabadulhat.
Az áldozat ruhátlan holttestét egy az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen találták meg. Az azonosítási folyamat lezárultával a Scotland Yard közölte, hogy az áldozat a 25 éves magyar állampolgárságú K. A., aki a városrészben élt. A londoni rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki az észak-londoni Finchley kerületben lakott. A halottkémi vizsgálat fojtogatásra utaló gégezúzódást mutatott ki, jóllehet azt nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy ez vezetett-e közvetlenül a fiatal magyar nő halálához.

A North London Press pénteki beszámolója szerint Gy. L. a tárgyaláson azt vallotta, hogy egy veszekedés során párnát szorított áldozata arcára, így próbálva elhallgattatni a sikoltozó fiatal nőt. A férfi állítása szerint a vita azzal a közösen elgondolt tervükkel kapcsolatban robbant ki, hogy álházasságokat szerveznek magyar nők és uniós tartózkodási engedélyt e módszerrel megszerezni próbáló külföldiek között. A hírportál forrásokat nem említve azt írta: K. A.-ról  feltételezik, hogy maga is részese volt egy ilyen álházasságnak, és talált egy 20 éves másik nőt, akit szerinte "használni" lehetett volna a tervhez. Gy. L. azt mondta a tárgyaláson, neki kétségei voltak a tervvel kapcsolatban, és amikor K. A. nem tágított a témától, akkor kezével befogta a száját. K. A. ezután sikoltozni kezdett, erre ő a nő torkára kulcsolta a kezét, párnát szorított az arcába, és amikor a párnát elvette, K. A. már halott volt.

A BBC pénteki beszámolójában idézi a Scotland Yard emberölési ügyekre és más súlyos bűncselekményekre szakosodott parancsnokságának (Homicide and Serious Crime Command) főfelügyelőjét, Nicola Wallt, aki az ítélethirdetés után kijelentette: K. A. Londonban "nagyon keményen dolgozott, hogy pénzt küldhessen Magyarországra édesanyjának és öccsének". A Scotland Yard magas rangú tisztje nem tett említést arról, hogy az áldozat törvénysértő tevékenységet folytatott volna. A BBC pénteken állóképeket tett közzé egy térfigyelő biztonsági kamera felvételeiből, amelyek mutatják, amint a férfi a holttestet rejtő bőröndöt maga után húzva távozik a lakásból. A fiatal magyar nő eltűnését egy barátja jelentette be tavaly július 20-án, és a rendőrség másnap, kutyákkal elvégzett kutatás után találta meg a holttestet.