A Központi Nyomozó Főügyészség tovább folytatja a nyomozást Kiss Ernő, a KBI volt vezetője ellen – értesült a Velvet. A tábornok ellen indított nyomozás határideje április 13-án járt le, ezt hosszabbították meg augusztus 13-ig.

Kiss Ernő nyugdíjas tábornokot még az elmúlt év decemberében vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség megvesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással való üzérkedés gyanújával, majd előzetes letartóztatásba helyezték, ám december 20-án szabadlábra került. Hivatalosan meg nem erősített sajtóhírek szerint a volt rendőri vezetőt az egykori MVM- és BKV-vezér, Kocsis István jelentette fel a Központi Nyomozó Főügyészségen. Kocsis azt állította, hogy a tábornok állítólag egymilliárd forintot kért azért, hogy Polt Péter legfőbb ügyész és Pintér Sándor belügyminiszter révén eljárjon Kocsis már vádszakban lévő ügyében. Jószerével hivatalosan semmi sem derült ki az ügyről, ráadásul majd két hónapig sűrű csend telepedett az ügyre, mígnem február elején lapunk kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a nyomozás befejezésének határideje április 13.

Ez éppen vasárnapra esett, így hétfőn arra voltunk kíváncsiak, meghosszabbította-e a nyomozást a főügyészség. Igen – kaptuk a választ. Szó szerint ezt: „Megkeresése alapján tájékoztatom, hogy az Ön által kérdezett ügyben a nyomozás határidejét a Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 13. napjáig meghosszabbította. Az ügynek továbbra is egy gyanúsítottja van (dr. K. Ernő nyá. r. dandártábornok), a vele közölt gyanúsítás minősítése nem változott. Az ügy részleteiről – a nyomozás érdekeire figyelemmel – jelenleg bővebb tájékoztatás nem adható" – közölte dr. Simon Richárd főügyészségi helyettes szóvivő.