Undorító körülmények között, ürülékben és csótányok mellett volt kénytelen élni 9 éven át az az argentin lány, akinek a szabadulásáról csütörtökön számoltak be a lapok. Az argentin média szerint sokáig titokban tartották a történteket a hatóságok, így például a Clarín című lap munkatársai is csak most jutottak el a rabság helyszínére. A lányt Buenos Aires Villa Lugano nevű városrészéből, a Pola nevű utcából mentették ki – még decemberben. A legrosszabb éveket azonban pár sarokra innen, a Basualdo nevű utcában töltötte.

A Clarín szerint egy 5x3 méteres alpaterületű garázsban tengődött a 15 évesen kiszabadított áldozat. A nedves falú helyiségben volt egy szegényes mosdó és egy vécé, de ez nem volt elválasztva fallal, ajtóval. A lomokkal teli garázst egy ajtó kötötte össze a lány mostohaszüleinek nappalijával (képeket itt talál). Jelenleg őket, a 43 éves Daniel Miguel Gómez és a 49 éves Adriana Barrost vádolják a lány fogvatartásával és kínzásával, őket 15 napja fogták el. A garázsban ugyanis láncokat és bilincseket is találtak, valamint a lány elmondása szerint többször szíjjal verték őt, főleg ha evett a vele egy légtérben élő kutya és majom ételéből.

A házat aztán a tulajok elhagyták, az ideköltöző pár nyilatkozott is a lapnak, szerintük „szánalmas" állapotban volt az ingatlan, tele mocsokkal, állati ürülékkel és csótányokkal. „Majomszart is találtunk a bojler tetején" – mondta egyikük. A többi szomszéd és a főbérlőjük szerint is csendes emberek voltak, nem beszélgettek, nem is nagyon köszöntek az embereknek. Egyes videók szerint elég furcsa halálkultuszuk is volt, egy oltárszerűséget is felállítottak a házban. Mindenesetre az ügy megrázta Argentínát, az ezzel foglalkozó nyomozó, Juan Necol közölte a Cronica szerint, hogy 35 éves karrierje alatt nem látott ilyen borzalmat.

A lány biológiai szüleitől még 2001-ben vették őt el, ekkor helyezték a nevelőszülőkhöz. 2005-ben a nevelők és a szülők megszakították a kapcsolatot, ekkor kezdődhetett el a lánnyal szembeni terror. Végül nővére, aki külön nőtt fel az igazi családjával, 18 éves kora betöltése után megkereste húgát, ő talált rá nem részletezett körülmények között. A Cronica szerint először kórházba szállították a 20 kilóra fogyott lányt, majd a főváros egyik intézetébe került, illetve már a bíróság is meghallgatta.