Néhány nappal a Velvet cikkének megjelenése után megtalálták az a 15 mályi lányt, aki tanórák közben szökött meg az iskolájából. Úgy tudjuk, a kamasz előre kitervelte, hogy meglóg otthonról, így mióta előkerült, ismét szökni próbált.

„Sz. Petra kőrözési felhívását eltávolítottuk a rendszerből, mivel a keresés okafogyottá vált, a kislányt megtalálták" – erősítette meg infromációinkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóosztálya. Úgy tudjuk, a lány új barátja és baráti társassága ösztönzésére szökött meg otthonról családi problémák miatt, és megkerülése óta már többször ismét meg akart lógni, ám ezt az információnkat még erősítették meg. 

Sz. Petrát a múlt heti rendőrségi közlemény szerint egy hónapig nem látta senki, ám mi fél órán belül a nyomára bukkantunk. Az Aks.fm közösségi oldalon ugyanis aktívan beszélgetett és válaszolt a feltett kérdésekre. Itt például azt is elárulta, hogy a nagyapjánál volt, Miskolcon majd részletezte új barátjával való megismerkedésüket, sőt, később azt is kijelentette, hogy nála lakik. Kerestük a nagyapát is, aki elmondta, hogy a lány először hozzá szökött el, de tőle is elment. A hozzátartozó szerint rossz társaságba keveredett. A történet érdekessége, hogy miután felvettük a  kapcsolatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitánysággal, a sajtómunkatársak kérték, hogy jutassuk el számukra a megfelelő linkeket, egyúttal kiemelték, hogy napi rendszerességgel használják a Facebookot, és ott is nyomon követik a lányt, aki édesanyjának nem adott életjelet eltűnése óta.

A Velvet nyomozásának részleteiről és a lány előkerüléséről még több információt megtudhat a Házon kívül adásából.