Nkuya Soniát Európa-szerte körözik, mert kétéves kislányával együtt eltűnt – írja a Bors. A huszonnégy éves énekesnő ellen elfogatóparancsot adtak ki, így ezentúl bárhol, bármikor rendőrkézre kerülhet, bilincsben vihetik el. „Feltehetően európai elfogatóparancs lehet ellene érvényben, így akárhol is fogják el, őrizetbe veszik, majd hivatalos úton átadják a magyar hatóságoknak" – mondta a lapnak dr. Berényi András ügyvéd. A Bors felkereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt is, hogy vajon Áder segítehet-e a lányon:  „… köztársasági elnök úrnak jogszabályi felhatalmazás hiányában nincs lehetősége arra, hogy az ügyben illetékes bíróságok eljárását és határozatait felülvizsgálja, illetve minősítse, azzal kapcsolatosan intézkedést tegyen vagy kezdeményezzen” – válaszolta a KEH sajtóigazgatósága.

Mint a Velvet is megírta, bár a rendőrség nem találja, az énekesnő az interneten akítvan reagál az őt ért vádakra: „Nem Bujkálok! A Kislányom biztonságban van! A Kislányom apukája ellenem akarja felhasználni az ártatlan kisgyerekünket, bosszúból, kiszakítva az igazi környezetéből, tőlem, a nagymamájától, azoktól akiket tényleg ismer és szeret! Irreális az egész! A lényeg hogy ő ne sérüljön, minden csak is az ő érdekét szolgálja az ő védelmében megyek el a végsőkig addig, AMÍG az ítéletet felül nem vizsgálják...Nem beszélve arról hogy nem verőlegényekkel kellene a házhoz érkezni ... ha normális lenne szegény ez az egész nem történhetett volna meg!" – írta bejegyzésében.

„Nem tehetek mást, tovább küzdök a gyermekemért. Minden rendben velünk. Annabella születése óta velem van, én nevelem. Van otthona, barátai, magyar állampolgár, de a magyar bíróság szerint most mindent egyszerre kellene elvenni tőle: édesanyát, otthont, barátokat, biztonságot" – mondta a Borsnak Nkuya Sonia.