Jobban van az egyik magyarbánhegyesi sérült

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.05.19. 19:17

A magyarbánhegyesi lövöldözés egyik sérültjének állapota immár stabil, a másik sérült továbbra is életveszélyes állapotban van. A két halálos áldozatot és két súlyos sérültet követelő lövöldözés gyanúsítottjának volt élettársát múlt csütörtökön életveszélyes sérülésekkel szállították a gyulai Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházba, ám azóta stabilizálódott az állapota – közölte Havas Attila, az egészségügyi intézmény intenzív osztályának vezető főorvosa hétfőn.

Elmondta: vasárnap megszüntették a nő gépi lélegeztetését, hétfőn pedig már a tudata is tisztulóban van, vagyis már érdeklődik a vele történtekről, és tisztában van a vele történt események súlyával (ő elvesztette magzatát is). A másik, 51 éves sérült viszont továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a békéscsabai Réthy Pál Kórházban. Becsey László főigazgató-főorvos közölte, időközben műtétet hajtottak végre rajta és változatlanul mélyaltatásban tartják.

Csütörtökön egy 47 éves vésztői férfi Magyarbánhegyesen volt élettársának édesanyját és új párját sebesítette meg halálosan, valamint életveszélyesen megsebesítette volt élettársát, illetve volt élettársa anyjának élettársát is. A gyanúsítottat a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte. A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.