A Pest Megyei Főügyészég aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen a szigetszentmiklósi férfi ellen, aki azt ígérte egy fiatal lánynak, hogy segít helyreállítani régi kapcsolatát, ám valójában magának akarta megszerezni őt. Miután a lány ellenállt a férfi közeledésének, egy földön talált téglával többször fejbevágva kegyetlenül megölte – tájékoztatta a Velvetet a Pest Megyei Főügyészség. 

A közlemény szerint a lány Szigetszentmiklóson lakott szüleivel, és egy hozzá hasonló korú fiúval járt. A vádlott a fiún keresztül ismerte meg a lányt, aki tetszett a férfinak. Miután a sértett és barátja szakítottak egymással, a lány a vádlottal főként a világhálón tartott kapcsolatot, mert tőle remélt információkat volt barátjáról. A fiú hallani sem akart a kapcsolatuk folytatásáról, de ezt a vádlott elhallgatta a fiatal lány előtt.

A férfi azzal hitegette a lányt, hogy segít összehozni egy találkozót volt szerelmével, addig is kihasználva a sértett gyengéd érzelmeit, tapasztalatlanságát, az információiért cserébe pénzt, aranyat kért a lánytól és közeledni akart hozzá.

A sértett pénzt adott a férfinak, mást nem, közeledését elutasította. 2013. április 10-ére a sértett és a vádlott az interneten és telefonon folyamatos üzenetváltással egy találkozót beszélt meg Szigetszentmiklóson a Duna-partra. A férfi azt ígérte a lánynak, hogy ott ismét találkozhat a szerelmével. A férfi azonban nem akarta a fiút odahívni, valójában ő akart együtt lenni a lánnyal.  A fiatal lány a délutáni órákban érkezett a megbeszélt helyre, ahol a férfi a tudtára adta, hogy valójában ő szeretne vele járni. A lány visszautasította a vádlottat. A férfi hiába győzködte a sértettet, a lány haza akart menni, majd megfenyegette a vádlottat, hogyha továbbra is ezzel zaklatja, szólni fog a szüleinek. A férfi ekkor megragadta a lányt, a földre rántotta, fojtogatta, majd a földön talált téglával többször a lány fejére sújtott. A fiatal lány a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. A férfi a sértett földi maradványait a közelben talált gumiabroncsokkal fedte be.  A sértett családja még aznap este bejelentette lányuk eltűnését. A rendőrség azonnal megkezdte a sértett felkutatását. A lány holttestét másnap, a Baptista Szeretet Szolgálat kutyás mentőegysége találta meg.