Az ámokfutás után egy barátját kérte meg T. Lajos, hogy vigye Békéscsabára. A Bors úgy tudja: útközben megváltak a fegyvertől, a rendőröknek az ismerős mutatta meg, hol hajították a Kettős-Körösbe a pisztolyt.A lap információi szerint T. Lajos a gyilkosság után kislányát volt élettársánál hagyta, majd egy ismerősét megkérte, hogy vigye őt Békéscsabára. Útba ejtették Békést is, és a település külterületén a folyóba dobták a fegyvert. A lap szerint a vérfürdő két túlélőjének kórházban tett vallomását videóra is rögzítették.

Mint a Velvet megírta, a gyilkosság szemtanúja, a hatéves Napsugár nemcsak látta családjának lemészárlását, de mindezt a gyilkossággal gyanúsított édesapja, T. Lajos karjából nézte. A bűntett körülményeit jól ismerő forrásunk szerint a kislány az első lövések után megijedt, kiszabadította magát apja karjaiból, és befutott a házba. T. Lajos követte, miközben nyugtatni próbálta, ám eközben a család hozzátartozói szerint lelőtt mindenkit, aki vele szembe jött. A túlélők tanúvallomásából legalábbis ez derül ki. 

A gyilkos védőügyvédje a TV2 Mokkában elmondta, hogy a tragédia napján a gyermekelhelyezési per részeként a kislányt épp Szegeden vizsgálta egy pszichológus, ott az anya és az apa összekapott valamin, és később emiatt robbant ki a lövöldözés.

Mint arról lapunk beszámolt T. Lajos május 15-én késő délután rálőtt volt élettársára, annak barátjára, illetve volt élettársa édesanyjára, és az ő élettársára.