A kislányt T. Lajos - a tanúvallomások szerint - azzal nyugtatta, hogy áldozatai csak játszanak.

"Ne aggódj, csak fekszenek, játszanak" – úgy tudjuk, ezekkel a szavakkal nyugtatta  T. Lajos hatéves kislányát, Napsugarat, aki végignézte, ahogy édesapja lelövi az édesanyját.

A Velvet úgy tudja, a kislány nemcsak látta családjának lemészárlását, de mindezt a gyilkossággal gyanúsított édesapja, T. Lajos karjából nézte. A bűntett körülményeit jól ismerő forrásunk szerint a a kislány az első lövések után megijedt, kiszabadította magát apja karjaiból, és befutott a házba. T. Lajos követte, miközben nyugtatni próbálta, ám eközben a család hozzátartozói szerint lelőtt mindenkit, aki vele szembe jött. A túlélők tanúvallomásából legalábbis ez derül ki. 

„Magához tért a magyarbánhegyesi lövöldöző két életben maradt áldozata, akiket a rendőrség tanúként már ki is hallgatott” – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Velvet értesülései szerint az életben maradt két áldozat, T. Lajos volt élettársa és annak mostohaapja már nincsenek életveszélyben, de súlyos sérülésekkel kezelik őket: a férfi a traumatológián, a nő a sebészeten fekszik. 

Mint arról lapunk beszámolt, T. Lajos május 15-én késő délután rálőtt volt élettársára, annak barátjára, illetve volt élettársa édesanyjára, és az ő élettársára.

A 34 éves, szíven lőtt J. Csaba és a 49 éves M.-né G. Irén azonnal meghaltak, míg a férfi korábbi élettársát, a 27 éves, várandós, több haslövést kapott M. Adriennt, illetve a 60 éves R. Józsefet súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. T. Lajost a történtek után azonnal keresni kezdte a rendőrség – a férfi végül önként adta fel magát egy nappal később, pénteken háromnegyed ötkor a békéscsabai rendőrségen kislányával együtt.

A rendőrség egyelőre nem kommentálta a Velvet értesüléseit a vérengzés körülményeiről.

„Napsugár először nevelőszülőkhöz került, majd átadták őt Adrienn testvérének. Ő vigyáz rá, amíg Adri fel nem gyógyul" – tudtuk meg L- Norberttől, Adrienn féltestvérétől.

A kislány félénkebb és visszahúzódóbb a tragédia óta, olyan, mintha kicserélték volna, ám végre találkozhatott anyjával a kórházban, és ez némiképpen megnyugtatta. L. Norbert szerint az édesanya még mindig súlyos állapotban van, a belső szervei a hasüregben szétroncsolódtak a lövésektől, több szervét eltávolították, a vastagbelét ki kellett vezetni, és kétséges, hogy valaha is gyereke lehet. 

A szakértői vizsgálatok csak most kezdődnek, ugyanis a rendőrség a gyilkossághoz használatos lőfegyvert csak ma találta meg