A rendőr szeme láttára szúrta le saját fiát

2014.06.02. 10:22

"Andi, elhatároztam, hogy megölöm a gyerekedet" – kiáltotta el magát a rendőrökkel körülvett férfi, és minden erejével hasba szúrta 6 éves gyermekét, aki percek alatt elvérzett. A Heves Megyei Főügyészség arról tájákoztatta a Velvetet, hogy a férfi – aki rendszeresen fogyasztott kábító hatású szereket – ezúttal kristályt adott be magának vénásan, ami hallucinációkat, üldözéses téveszmét okozott. Miután belőtte magát, azt képzelte, hogy üldözik és el akarják tőle venni gyermekét, ezért taxiba ült, és egyenesen a Füzesabonyi rendőrkapitányságra rohant, ahol előadta kényszerképzeteit. A férfi zavart állapotban próbált valamit magyarázni a rendőrségen, ahol ki-be járkált az elektromos főkapu mindaddig, amíg az el nem romlott. 

"Ekkor megpróbálták őt igazoltatni, mire a ruházatából váratlanul elővett egy 15 cm pengehosszúságú kést, és közölte, hogy ha nem hagyják a fiával együtt elmenni, mindkettőjüket megöli. Ezután –kisfiát mindvégig szorosan maga előtt tartva – késsel a kezében tovább fenyegetőzve hátrálni kezdett az utcán a vasútállomás irányába. Az őt követő rendőrnek és egy polgárőrnek a Baross úti szerelvénybolt bolt előtt sikerült közrefognia a vádlottat" – írta közleményében az ügyészség. A férfi állítólag ekkor üvöltötte el magát, és szúrta hason kisgyerekét. Ezt követően megpróbált elfutni, de meggondolhatta magát, mert pár méter után saját magát is többször hason szúrta, ami miatt életveszélyes sérüléseket szerzett. 

A vádlott 8 éve élt élettársi kapcsolatban a 2007-ben született közös gyermekük édesanyjával, aki az utóbbi időben Svájcban folytatott prostitúciós tevékenységet. Az apa és fia Egerben laktak egy albérletben, ahová az anya rendszeresen hazautalta a külföldön megkeresett pénzt, ily módon a vádlottat – aki kereső foglalkozást nem folytatott – kitartotta. A Heves Megyei Főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.