Szerdán újabb bírósági tárgyalást tartanak annak a két 12 éves lánynak az ügyéről, akik május 31-én megkéselték velük egyidős barátnőjüket. Az esetről, mely során 19 késszúrással akartak végezni a lánnyal, hogy egy Slenderman nevű fiktív démon jobbkezévé válhassanak, itt írtunk korábban.

A közelgő tárgyalással kapcsolatban az áldozat családja közleményt adott ki: „Családunk támogatja a kerületi ügyészség munkáját a vád elbírálása során. Viszont elsősorban továbbra is a lányunk szellemi és fizikai felépülésére koncentrálunk. Lányunk lenyűgözően kitartó, napról napra képes előrébb lépni. Rengeteg erőt merítünk abból, hogy, mennyi jókívánságot, együttérzést kapunk az emberektől világszerte” – olvasható a People.comon.

A család elindított egy adománygyűjtő Facebook-oldalt, melynek segítségével bárki bármilyen formában támogathatja a lányt. Már sikerült 50 ezer dollárt (11,4 millió forint) összegyűjteniük, ami különösen jól jön nekik a rengeteg orvosi kezelés fedezéséhez.

Hogy a másik két lány családja éppen hogy áll a helyzethez, nem derült ki. A Daily Mail viszont talált egy áprilisi képet az egyik lány – Morgan Geyser – apjának instagramján, mely egy szalvétára készített Slenderman rajzot ábrázol, a képaláírás pedig a következő: „Csak Mogo képes arra, hogy Slendermant rajzolja fel krétával a szalvétára, miközben vacsorázunk.” Ez persze csupán csak annyit bizonyít, hogy az apa tudott valamennyit lánya Slenderman iránti megszállottságáról. 

A bűncselekményt elkövető lányok védőügyvédjei azon igyekeznek, hogy az eddig nagykorúként kezelt védenceik ügyét helyezzék át a fiatalkorúak bíróságára.