Vádat emeltek a férfi ellen, aki miután éveken keresztül járt fát vágni, a ház körül segíteni a 70 éves asszonyhoz, és a nő mindig rendesen megfizette munkáját, mégis megölte, mikor az asszony nem tudott neki kölcsönt adni.

Rendőrségi kihallgatásáról tartott hazafelé 2013 októberében a kiszempléni faluba a 35 éves férfi. Nem volt pénze, így arra gondolt, kölcsön kér az idős, törékeny testalkatú asszonytól, akinek időnként alkalmi munkák elvégzésében segített. A hátsó udvar felől közelített, hogy az utcán járók ne lássák, mikor bement a portára. A nő éppen főzött a nyári konyhában, amikor a vádlott betoppant, és rögtön pénzt követelt. Mikor az asszony közölte, hogy nem tud adni, a férfi bántalmazni kezdte. A földre eső asszonyt ütlegelte, aki félelmében elárulta a megtakarított pénze rejtekhelyét. A vádlott ennek ellenére egyik kezével befogta az ekkor már csak nyöszörgő nő száját, a másikkal pedig a nyakát szorította. Az idős nő a fojtás következtében rövid időn belül meghalt.

A vádlott ez után 44 ezer forint értékben vitt el kisebb használati tárgyakat, ékszereket, amiket a házban talált. Az ékszereket a közeli Sátoraljaújhelyen értékesítette, a többi tárgyat a lakásán lefoglalták.

A korábban csalás miatt pénzbüntetésre ítélt férfit másnap elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a 2014. július elején benyújtott vádiratában.