Valamiért a napokban az átlagosnál több esetben került elő lőfegyver egy-egy vita alkalmával:

Egy férfi Esztergomban gázriasztó fegyverrel üldözte el az áramszolgáltató munkatársait – írja a Police.hu.

Lopta az áramot, ezt akarták ellenőrizni és bizonyítani az áramszolgáltató munkatársai a 60 éves M. Tibornál Esztergomban. A férfi, amikor meglátta az áramellátó dolgozóit, magához vette gázriasztó fegyverét, és megfenyegette őket. Ezután visszament otthonába, onnan állították elő a járőrök. A férfit a rendőrök kényszerítés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki az Esztergomi Rendőrkapitányságon. M. Tibor az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

Kedden egy másik férfi is fegyvernek látszó tárggyal a kezében fenyegette a lakókat, Bősárkány belterületén, erről a bejelentés a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére kedden este érkezett – írja a Police.hu.

A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy egy családi vita során az elkövető egy légpisztolyt fogott barátnője édesapjára, majd hangos szóváltást követően megfenyegette és három lövést adott le a férfi lábai elé.

A helyi körzeti megbízottak rövid alatt megtalálták a tettest, aki az eset után elhagyta a környéket, majd tartózkodási helyéről a Csornai Rendőrkapitányságra előállították és ruházatából egy CO patronnal töltött gázos légpisztolyt foglaltak le.

A gyanúsított tettét beismerte, a történteket a régóta húzódó családi veszekedésekkel magyarázta.

A Csornai Rendőrkapitányság a 27 éves győri lakos ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.