Egy budapesti fotós lehet az a férfi, aki megvert és megerőszakolt egy fiatal lányt egy fonyódligeti gólyatáborban szombat hajnalban – értesült a Velvet.

Úgy tudjuk, a férfi nem vendégként, hanem fotósként volt Fonyódligeten, de nem tudni, megbízást kapott a munkára, vagy saját kedvére dolgozott az eseményen. Az áldozat tehát, ha nem is személyesen, de ismerhette a tettest. Ezt bizonyítja az is, hogy a férfit nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után, 5:20 perckor már elfogták a rendőrök. Úgy tudjuk, hogy az azóta előzetes letartóztatásban lévő 38 éves férfi nem először járt az ELTE Tanító és Óvóképző kar gólyatáborában. 

A Velvet információi szerint a gyanúsított korábban már két alkalommal, hasonló bűncselekmények miatt állt a bíróság előtt. 

Kerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árultak el bővebb információt. Az  Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító és Óvóképző kar Hallgatói Önkormányzatát is hiába kerestük. Hétfőn délelőtti közleményükben azt hangsúlyozták, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak.