Bár személyesen nem ismerte gyilkosát az a 47 éves nő, akinek holttestét pénteken találta meg fia egy zuglói társasház 8. emeleti lakásán a Kalapács utcában, a Velvet azonban úgy tudja, előre megbeszélték a találkozót az interneten keresztül. A feltételezett elkövetőt 47 órán belül elfogták. A részletekről a rendőrség Teve utcai központjában Sulányi Vilmos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztálya Életvédelmi Osztályának alosztályvezetője számolt be hétfőn délelőtt. 

Mint megírtuk, pénteken este találtak holtan egy 47 éves nőt a Kalapács utcában, egy társasházi lakásban, úgy tudjuk, Cs. Erzsébetet napokkal korábban ölhették meg egy kalapáccsal.

Úgy tudjuk, a lakókkal nem volt személyesebb kapcsolata az elhunyt nőnek, ám mostanában egyre több férfit láttak nála megfordulni. Információink szerint  szexuális céllal érkezett az a férfi is, aki vegül kegyetlenül bántalmazta, megölte, majd kirabolta a nőt.

A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi többek közt készpénzt, egyéb értékeket és laptopot vitt magával. Mint a rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, a budapesti férfi munkanélküli volt, a gyilkosságot nyereségvágyból, pénzszerzés miatt követte el.

Kérdésünkre a nyomozás érdekeire való tekintettel azt ugyan nem erősítették meg, hogy a férfi es a nő között fennálló alkalmi ismertség szexuális céllal jött-e létre, azt azonban elmondták, hogy vizsgálták, hogy történt-e közösülés és nemi erőszak, ám ezeket végül kizárták.  A férfit a BRFK nyomozói 47 órán belül menekülés közben fogták el, megtalálták nála a gyilkosság elkövetésénél használt eszközöket és az eltulajdonított értékeket is. 

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek a 31 éves férfi előzetes letartóztatásának indítványozására. - olvasható a hivatalos közlemény a police.hu-n