Nyomon vannak a rendőrök a szeptember 29-én egy kínai kereskedőkre támadás ügyében: három gyanúsítottat elfogtak, egy támadót azonosítottak – írja a police.hu

Mint megírtuk, a csuklyát viselő támadók gázspray-vel lefújták, majd megkötözték a sértetteket, elvették a náluk lévő készpénzt és egy fehér színű kisbusszal elmenekültek a helyszínről. Miután a kirabolt kínai árusok kiszabadultak, kirablóik után eredtek, ám azok többször rálőttek menekülés közben a kocsijukra, így azzal baleseteztek. 

A BRFK Rablási Osztályának munkatársai az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként három férfit azonosítottak, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint beszerezték a támadók által használt kisbuszt, illetve igyekeztek elrejteni, eltüntetni azt a két személygépkocsit, amelyre a menekülő támadók a Budapest XVII., Cinkotai úton hátrahagyott kisbuszt lecserélték.

A rendőrök az egyik személygépjárművet Pest megyében, a másikat Komárom-Esztergom megye területén megtalálták.

A gyanúsítottakat, Sz. Gábor 33 éves székesfehérvári lakost 2014. október 3-án, B. Miklós 56 éves székesfehérvári, valamint Cs. Balázs 20 éves kápolnásnásnyéki lakost 2014. október 4-én fogták el a rendőrök.

Őrizetbe vételüket követően a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A BRFK Rablási Osztályának munkatársai azonosították az egyik támadót, Plank Zoltán 47 éves székesfehérvári lakost.

Plank Zoltán jelenleg szökésben van, ellene európai elfogatóparancs van érvényben.