Bocskor Bíborka és zenekara, a Magashegyi Underground az ősszel megjelenő lemezük és a nyári fesztiválok között igyekszik átdolgozni Ákos két számát az MTV Iconra. "Pörögnek az ötletek, olyan, mintha egy közösségi alkotótáborban lennénk. A hangszerkészletünket is folyamatosan bővítjük, újonnan a steel drum is szerepet kapott az egyik feldolgozásban. Mese nincs, meg kell festeni az ikont" - mondta a Velvetnek Bocskor Bíborka.

Az énekesnő szerint a zenekar egyik leggyorsabb és legpontosabb tagjának ötlete alapján a Végre című dalból sok munkával és odafigyeléssel igyekeznek kinyerni a "magashegyi" esszenciát, illetve ahogy a többieknek, úgy nekik is talonban van egy másik, de azt nem árulta el, "mert még csak dúdolni tudom, és azt is csak halkan".

A Magashegyi Undergroundról azt szokták mondani, hogy a mainstream popzenekarok és az alig ismert, underground, általában művészibbnek gondolt zenekarok közötti határon mozog, Bocskor Bíborka szerint ez viszont nincs feltétlenül így. "A zenekar lényege szerintem éppen abban áll, hogy nem választja szét ezt a két, mások szemében talán egymáshoz nem illő dolgot. Nem hiszem azt sem, hogy a befogadhatóság érdekében tenni kellene valami mást, ami nem férne bele a zenekar ízlésvilágába. Ma már nem a sarkított vélemények világa van, hanem a mindenségé, a sokszínűségé, amiből mindenki saját felelősségére válogathat magának. Mi is ezt tesszük, megpróbálunk pozitív érzéseket létre csalni magunkon keresztül a befogadókig" - fogalmazott filozofikusan a Megasztár egykori szereplője.

Az egyszerűség kedvéért hozzátette "hejpajra és nyárra" érdemes tőlük számítani a júliusi fellépésen.

A tisztelgő zenekarok:

Jamie Winchester, Magashegyi Underground, Turbo, The Moog, Eszenyi Enikő és Blaskó Péter, Ferenczi György és a Rackajam, Road, Compact Disco, Sebestyén Márta, Hősök, Sunshine Jazz feat. Bársony Bálint, Anti Fitness Club, Marót Viki és a Nova Kultur, Depresszió, Pál utcai fiúk, Copy Con, Kalapács, Óriás, Blind Myself, Tompos Kátya, Kerekes Band, Karaván Família, The Kolin.

Itt röviden megismerheti a zenekarokat.