Jason Statham ugyan nem szép, és nem is udvarias, de tagadhatatlanul férfias. Talán egy méretes tesztoszteron csíkot is húz maga után, bár ezt a lángoló autóktól, betört orroktól és a hulláktól nehéz észrevenni.

A 36 éves brit színész Guy Ritchie filmjével, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsővel robbant be a köztudatba, előtte a French Connection modelljeként dolgozott. A 98-as film után aztán sorba jöttek az akciófilmjei a Szállító sorozattól a Crankig, melynek második részét épp most adják a moziban. Statham néhány hete azt nyilatkozta az askman.com-nak, hogy ebben a filmben forgatta élete legnehezebb szexjelenetét, mégpedig akkor, amikor egy egy bevásárlóközpont kellős közepén kellett meztelenre vetkőznie. "Agresszív szexjelenetet forgatni eleve nehéz, főleg egy nyilvános helyen, ahol a kiabálnak az emberek és folyamatosan fotózzák az ember sápadt, fehér fenekét." -mondta.

Statham egyébként kamaszként komolyan atletizált és profi műugró volt (a 92-es világbajnokságon tizenkettedik lett), így filmjeiben is igyekszik kaszkadőr nélkül dolgozni. Nem véletlenül bírja a kemény társaságot:


Végül itt a lényeg, egy rakás Statham ruhában és anélkül: