Ki a legjobb a 300-ból?

Tovább keressük minden idők legjobb és legszebb ókori harcosát. Az első elődöntőben a Trója című filmből válogattunk, és a szavazatok alapján kijelenthetjük, Eric Bana fölényes győzelmet aratott, és könnyedén továbbjutott a szuperdöntőbe. Jake Gyllenhaalon túljutva ebben a fordulóban a 300 című film vállaltan túlretusált szereplői közül szemezgettünk. Mivel a számítógépes trükkökkel feljavított szereplők testi adottságai között nehéz lenne különbséget tenni, ezért azt is megmutatjuk, hogyan néznek ki civilben a szereplők.

Leónidasz király – A film főszereplője a spártaiak királya minden szempontból a jót formálja meg. Már gyerekkorától végigkísérhettük az életét, és hősiességéről tesz tanúbizonyságot. Nem fogadja el Xerxész ajánlatát és inkább hősi halált hal katonáival. Leónidászt Gerard Butler alakítja, akit ha csak az utcán pillantanánk meg, nem feltétlenül kötnénk össze az általa megformált karakterrel.

Leónidasz király

Xerxész – A perzsák hatalommániás királya, aki istenként könyveltette el magát. Ezt persze Leónidasz romba dönti, amikor vágást ejt az arcán, és kiderül, ő is csak egy halandó ember. Mindemellett a tömérdek testékszerreinek köszönhetően Xerxész óriási serege nélkül is ijesztő látványt nyújt. A negatív szereplőt alakító Rodrigo Santoro egyébként nem egy kigyúrt félvér férfi.

Xerxész

Szteliosz – Leónidasz király hűséges és vakmerő katonája, akinek az akciójelenetekben egyébként is bővelkedő filmben több remek pillanatot is köszönhetünk. Bár Michael Fassbendernek nem hozott világhírnevet a szerep, mi mindenképpen örültünk a részvételnek.

Szteliosz